Facebook videó: https://fb.watch/3HIx7zsLAx/
Ez egy gluténmentes sütemény.
- 50 g tökmag
- 50 g natúr napraforgó mag
- 200 g csicseriborsó liszt
- 90 g margarin
- 100 g nádcukor
- 12 g sütőpor
- 12 g vaníliás cukor
- 3 kk. rumaroma
- meggy leve
Töltelék:
- 100 g darált mák
- 90 g nádcukor
- 1 kk. rumaroma
- kb. 0.6 dl laktózmentes tej
- meggy a tetejére
Ha a tökmag vagy a napraforgó mag nem pirított, akkor pirítsd meg előre. Külön csináld, mert a tökmag lassabban pirul mint a napraforgó. Amikor kihűlt, akkor daráld le, készíts lisztet. Keverd össze a csicseriborsó liszttel, majd a margarint morzsold el velük. A nádcukorból főzz egy kis vízzel szirupot, mert nagyon nehezen olvad el a kekszben. Ehhez használj egy olyan lábast, ami nem túl kényes. Még melegen keverd bele a lisztbe, hogy ne kristályosodjon ki. Vigyázz, mert forró! Utána keverd össze a többi hozzávalót, de a meggy levét még hagyd későbbre. Tedd egy kicsit félre az egészet, hogy a margarin biztos bele tudjon olvadni.
Most jön a töltelék. Ez lényegében mákos bejgli töltelék. A hozzávalókat lábasban felfőzöd. Ha az tej kevésnek bizonyul, kortyonként adj még hozzá annyit, hogy krémes állagú masszát kapj. A lényeg, hogy a mák szemcsék puhák legyenek. Félreteszed hűlni.
Kézzel dolgozd össze a tésztát, és ha nem elég nedves, adj hozzá meggylevet. Amikor összeállt, tekerd be fóliába és a hűtőben pihentesd egy órát. Amikor kiveszed ismét dolgozd át kézzel, és akár adj hozzá még levet. Vegyél elő két nagy szív alakú formát. A két réteg közé rakd a tölteléket és a tetejére meggyet. Egy meggyel a közepén néz ki jól, de finomabb ha többet raksz rá.
10-15 perc alatt 200 fokon készre sütöd.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése