Ez egy olyan tészta amit nagyon gyakran elkészítek. A zöldségek benne egész évben vannak, de lehet szezonális zöldségekkel is lehet helyettesíteni.
- 300 g tészta
- 270 g fagyasztott zöldségmix (brokkoli, répa, karfiol)
- 2 kk. bio zöldségleves por (nem sózott)
- 180 g fagyasztott zöldborsó
- 2 gerezd fokhagyma
- 110 g fekete erdei sonka
- margarin
- 1 csipet chili
- 500 ml laktózmentes főzőtejszín
- ⅓ kk. gyömbér
- bors
- ½ dl száraz fehér bor
- 40 g reszelt parmezán
- 130 g fagyasztott zöldbab
A tésztát kicsit sós és olajos vízben megfőzöd.
Először a zöldségmixet főzöd meg a levesporral. Azért kell só nélküli levespor, vagy zöldség alaplé, mert a sajt és a sonka elég sós, és ha az alaplé is sós, akkor túl sok lesz. Amikor az kész, kimered egy szűrő kanállal és megfőzöd benne a zöldborsót. Amikor az is kész, kimered a zöldborsót egy külön tálba, és félre rakod a lábast.
A fokhagymát apró kockákra vágod. Utána felcsíkozod a sonkát. Végül a zöldségmixet pépesre vágod.
Forró margarinban megpirítod a fokhagymát és a sonkát. Hozzáadod a chilit. Amikor már szinte jó, átforgatod a zöldségmixet benne. Felöntöd a tejszínnel. Hozzáadsz a zöldség alapléből 3 merőkanállal, a gyömbért, borsot, parmezánt, bort és a zöldbabot. Megfőzöd a zöldbabot. Végül hozzáadod a borsót és a tésztát.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése