Vörösboros erdei gyümölcsös dzsem

Mivel igyekszem csak nádcukros dolgokat fogyasztani, ezért a lekvár, dzsem beszerzése elég nehéz. Ezért kitaláltam ezt az egyszerű, gyors módját a dzsem készítésnek. Természetesen alkohol kell bele. Ezt használtam a Lekváros brownie receptemben is.

  • 750 g fagyasztott erdei gyümölcs mix
  • 70 g nádcukor (ez lehet több is)
  • 1 dl ízes vörösbor

Gyümölcsnek lehet frisset is használni, de fagyasztott az év minden napján kapható. Nem kell kiolvasztani, sem leszűrni a gyümölcsöt. Vörösbornak választhatsz akármilyent, de valami erőteljesebb ízű legyen.

Egy kisebb lábasban készítsd el, lehetőleg kerámiában. A jeges gyümölcsöt lefedve közepes lángon olvaszd fel. Amikor már forr a leve, akkor add hozzá a cukrot, és a bort is. Lehet, hogy még több cukrot kell hozzáadni a bor fajtájától és a gyümölcsöktől függően. Addig főzd, amíg a gyümölcs félig szétfőtt. Ha még sok a leve, akkor félig lefedve forrald el a levét.

Megjegyzések