Lekváros Brownie

Nagyon szeretem a browniet, de sok a magos recept. Csokit is nehéz nádcukrosat beszerezni.

110 g puha margarin
200 g tönkölybúza fehérliszt
140 g nádcukor
100 g kakaó
12 g sütőpor
16 g vaníliás cukor
2 tojás
0,5 dl laktózmentes tej

A vajat előre vedd ki, hogy puha legyen. Ha elfelejted, 30 másodperc alatt puhára mikrózhatod. Készíts elő egy elektromos habverőt is. A lisztet szitáld át. Én a sütőport is szoktam, mert sokszor össze van ragadva. A többi szárazanyagot is keverd hozzá. Ha felmelegítetted a margarint, akkor figyelj arra, hogy ne legyen meleg, amikor bekevered a tésztába. Főleg, amikor a tojásokat belerakod. Végül add hozzá a lekvárt. A tejet fokozatosan add hozzá, miközben a habverővel kevered.. A konzisztenciája olyan legyen, mint a muffin tészta.

Beleöntheted egy magas falú tepsibe is, de muffin formába is lehet. 200 fokon 20 perc alatt készre sütöd. 24 muffin formába fér bele. Amikor kiveszed a sütőből, a formában hagyd letakarva kihűlni.
Tálaláskor rakj rá a lekvárból.

Megjegyzések