Ezek a falatok akkor készíthetők el a legegyszerűbben, ha van kenyérsütő géped. Azt mindenkinek javaslom, mert a legjobb dolog, ha szereted a kelt tésztákat. Persze tölteléknek sok mindent rakhatsz bele, én most az újévi készülődés miatt virslivel csináltam. Ez a mennyiség nem valami sok, ezért ha több ember jön, akkor duplázd, akár triplázd meg a mennyiségeket. Viszont arra figyelj, hogy egyrészt egy darab igen nagy, és hogy mennyi liszt a maximum kapacitása a kenyérgépednek.
Tészta:
- 100 g tönkölybúza fehérliszt
- 100 g durumliszt
- 1 dl víz
- 3/4 ek. nádcukor
- 1 ek. olivaolaj
- 1/2 kk. só
- 1 kk. élesztő
Töltelék:
- 5 virsli
- 100 g félkemény sajt (ementáli, parenyica)
- mustár
- 1 tojás
A tésztát készítsd bele a kenyérsütőbe. Először a vizet, majd a sót, nádcukrot és az olivaolajat. A vízre egyenletesen szórd rá az előre átszitált és összekevert lisztet. Végül az élesztőt terítsd szét a tetején. Kenyérsütőben soha sem használj friss élesztőt. A dagasztó programon hagyd, hogy a gép tegye a dolgát.
Közben főzd meg a virslit, és hagyd kihűlni. A sajtot vágd fel vékony szeletekre, hogy jól lehessen hajlítani. A tojást pedig törd fel, és verd fel.
Melegítsd elő a sütőt 220 fokra.
Amikor kész a tészta, olyan vékonyra nyújtsd ki, amennyire csak lehet. Rakd egymás mellé a sajtszeleteket, közepébe helyezd a virslit, és nyomj mellé egy csík mustárt. Akkorára vágd körülötte a tésztát, hogy bele tudd csomagolni a virslit a sajttal. Kend körbe tojással a tésztát, és göngyöld fel. Nyomd le körbe a kiflit, hogy lehetőleg ne folyjon majd ki. A két végét lenyomkodhatod villával. 20 percet hagyd állni a meleg sütőn, hogy egy picit megkeljen még.
A tepsiben kend le a tetejét a tojással. 20 perc alatt sül készre.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése