Ehhez a tésztát kenyérsütőben állítottam össze. Ez sokkal egyszerűbb, mint kézzel csinálni, és rendkívül könnyű lesz a tészta. Mindenkinek nagyon ajánlom a kenyérsütő gépet, mert én már az összes kelt tésztát benne keverem össze. Gyorsan kész van, és sokkal változatosabb péksüteményeket lehet készíteni, ha nem kell sokat foglalkozni a tésztájával.
Tészta:
- 100 g tönkölybúza fehérliszt
- 100 g durumliszt
- 1 dl víz
- 3/4 ek. nádcukor
- 1 ek. olivaolaj
- 1/2 kk. só
- 1 kk. élesztő
Szósz:
- 2,5 kis pohár laktózmentes tejföl
- laktózmentes tej
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 kk. oregánó
- só, bors
Feltét:
- 330 g kukorica
- 70 g olivabogyó
- 70 g szárított paradicsom
- 130 g kecskesajt
- 50 g ementáli sajt
A tésztát készítsd bele a kenyérsütőbe. Először a vizet, majd a sót, nádcukrot és az olivaolajat. A vízre egyenletesen szórd rá az előre átszitált és összekevert lisztet. Végül az élesztőt terítsd szét a tetején. Kenyérsütőben soha sem használj friss élesztőt. A dagasztó programon hagyd, hogy a gép tegye a dolgát.
Addig készítheted a szószt.
A tejfölt egy műanyag tálban keverd ki egy kis tejjel, hogy lazább legyen. Majd a fokhagymát nyomd ki bele, ízesísd az oregánóval, sóval, borssal. Lefedve hagyd összeérni az ízeket.
220 fokra melegítsd fel a sütőt.
Készítsd elő a feltéteket. Az olivabogyókat vágd fel három karikára, a kecskesajtot kockázd fel, a paradicsomot csíkokra vágd. Az ementáli sajtot reszeld le.
220 fokra melegítsd fel a sütőt.
Készítsd elő a feltéteket. Az olivabogyókat vágd fel három karikára, a kecskesajtot kockázd fel, a paradicsomot csíkokra vágd. Az ementáli sajtot reszeld le.
Amikor kész a tészta, gyúrd át egyszer, és nyújtsd ki a tepsibe. Fedd be a tejföllel, majd a kukoricával. Szórd szét rajta az olivabogyókat, a paradicsomot, a kecskesajtot, majd végül a reszelt sajtot. A sütőbe rakd be a pizzát kb. 25 percre.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése