Fehér mediterrán vegetáriánus pizza

Ehhez a tésztát kenyérsütőben állítottam össze. Ez sokkal egyszerűbb, mint kézzel csinálni, és rendkívül könnyű lesz a tészta. Mindenkinek nagyon ajánlom a kenyérsütő gépet, mert én már az összes kelt tésztát benne keverem össze. Gyorsan kész van, és sokkal változatosabb péksüteményeket lehet készíteni, ha nem kell sokat foglalkozni a tésztájával.

Tészta:
  • 100 g tönkölybúza fehérliszt
  • 100 g durumliszt
  • 1 dl víz
  • 3/4 ek. nádcukor
  • 1 ek. olivaolaj
  • 1/2 kk. só
  • 1 kk. élesztő



Szósz:
  • 2,5 kis pohár laktózmentes tejföl
  • laktózmentes tej
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 kk. oregánó
  • só, bors



Feltét:
  • 330 g kukorica
  • 70 g olivabogyó
  • 70 g szárított paradicsom
  • 130 g kecskesajt
  • 50 g ementáli sajt

A tésztát készítsd bele a kenyérsütőbe. Először a vizet, majd a sót, nádcukrot és az olivaolajat. A vízre egyenletesen szórd rá az előre átszitált és összekevert lisztet. Végül az élesztőt terítsd szét a tetején. Kenyérsütőben soha sem használj friss élesztőt. A dagasztó programon hagyd, hogy a gép tegye a dolgát.

Addig készítheted a szószt.

A tejfölt egy műanyag tálban keverd ki egy kis tejjel, hogy lazább legyen. Majd a fokhagymát nyomd ki bele, ízesísd az oregánóval, sóval, borssal. Lefedve hagyd összeérni az ízeket.

220 fokra melegítsd fel a sütőt.

Készítsd elő a feltéteket. Az olivabogyókat vágd fel három karikára, a kecskesajtot kockázd fel, a paradicsomot csíkokra vágd. Az ementáli sajtot reszeld le.

Amikor kész a tészta, gyúrd át egyszer, és nyújtsd ki a tepsibe. Fedd be a tejföllel, majd a kukoricával. Szórd szét rajta az olivabogyókat, a paradicsomot, a kecskesajtot, majd végül a reszelt sajtot. A sütőbe rakd be a pizzát kb. 25 percre.

Megjegyzések