Kakaós-rumos muffin csokoládé krémmel

Ezt a muffin receptet nagyon sok féle ízesítéssel el lehet készíteni. A lehetőségeknek csak a fantáziád szab határt.
18 muffin lesz.

  • 3 tojás
  • 100 g nádcukor
  • 200 g tönkölybúza fehérliszt
  • 6 ek. holland kakaópor
  • 12 g sütőpor
  • 24 g vaníliás cukor
  • 1 ek. sütőrum
  • 0,5 dl étolaj
  • 1 dl laktózmentes tej
  • rumaroma
  • 1 csipet só

Először a csokoládé krémet készíted el, hogy legyen ideje megdermedni.

A tojásokat szétválasztod. A fehérjét egy kisebb tálba, a sárgáját egy nagyobba. Egy edényben kikevered a sárgáját a cukorral. Utána először a száraz, majd a nedves anyagokat hozzáadod, és habverővel símára kevered. A rumaromából annyit rakj bele, hogy érezd az illatát.

A tojásfehérjét egy másik tálban egy csipet sóval kemény habbá vered.

A fehérjét óvatosan a masszába forgatod egy műanyag lapáttal.

A muffin formákat kikened vajjal, ha ez szükséges. A tésztát a formákba töltöd úgy, hogy 2-3 mm maradjon szabadon a forma tetején. 180 fokon 15-20 percig sütöd. Ha gyümölcsöt raksz bele, akkor félidőben tedd rá, mert akkor belesül, de nem fog elsüllyedni. Amikor már egy vékony tűt beleszúrva nem marad tészta rajta, kiveheted.

Felszolgálás előtt kanalzd rá a csokoládé krémet.

Megjegyzések