Főzött csokoládékrém

Ez a krém nem tartalmaz csokoládét, mivel nem igazán lehet olyat találni, amiben semmilyen édesítő nincs. A krém viszont nagyon finom lesz, és sok édességhez fel lehet használni. Akár tortát is lehet vele készíteni, ha felhasználjuk hozzá az alap piskóta receptemet.

  • 2 tojás
  • 1 csipet só
  • 2 ek. tönkölybúza fehérliszt
  • 150 g nádcukor
  • 2,5 ek. + 1 dl laktózmentes tej
  • 6 ek. holland kakaópor
  • 24 g vaníliás cukor
  • 100 g margarin

Egy kisebb vastagfalú edénybe ütsz két tojást, és elkevered a sóval, liszttel, cukorral, és a 2,5 ek. hideg tejjel, hogy homogén masszát kapj. Ezután a kakaóport, vaníliás cukrot és a tejet is elkevered benne. 

Készítsd oda a tűzhely mellé az edény alátétet, és a margarint. 

Rakd fel kis lángon főzni, és állandóan kevergetve addig főzöd, amíg besűrűsödik. Ez elég sokáig fog tartani, és néha úgy fog tűnni, mindig folyékony fog maradni, de kitartás! Rakj fel egy kis zenét, vagy nézz egy jó hosszú videót, mert el fogod unni, de nagyon. 

Amikor végre sűrűsödik, akkor átrakod az alátétre. Fokozatosan elkevered benne a margarint, és közben tovább kevergeted. Addig folytasd, amíg testhőmérsékletű lesz. Ezt úgy tudod megnézni, hogy egy cseppet ráraksz az ujjadra. Ha nem éget, akkor az ajkadra. Ha nem érzed az ajkadon melegnek, akkor jó a hőmérséklete, és végre abbahagyhatod a kevergetést. Egy hűvös helyen hagyod teljesen kihűlni. Akkor még nem éri el a végleges sűrűségét, de berakhatod a hűtőbe. Ott aztán végleg megdermed.

Megjegyzések