Paradicsom leves

Ezt a paradicsom levest olaszos ízvilág jellemzi. Könnyen, gyorsan elkészíthető. A chilivel csak óvatosan, bár az emésztésnek jót tesz.
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 friss, nagy paradicsom
  • 700 g passzírozott paradicsom
  • 4 kk. oregánó
  • 5 kk. nádcukor
  • 1 kk. balzsamecet
  • 1 db Alnatura bio marhahúsleves kocka
  • víz
  • 1 csipet chili
  • só, bors
  • füstölt sajt

A paradicsomoknak forrázd le a héját, és hámozd meg. A fokhagymával és a passzírozott paradicsomokkal rakd bele a felvágott paradicsomokat egy turmix gépbe. Ha az nincs, akkor aprítóba, vagy akár egy tálban botmixerrel. A lényeg, hogy a paradicsom pépes legyen. Ha csak paradicsom sűrítményed van, nincs passzírozott paradicsomod, akkor használd azt, de higítsd vízzel.

A turmixot egy edénybe öntsd bele, és forrald fel. Ekkor jöhet bele a cukor, fűszerek és a kocka. Ha nem elég híg, akkor még öntsd fel vízzel. Hagyd, hogy a leves együtt rotyogjon sűrű kavargatás mellett, és összeérjenek az ízek. Ennek kb. 20 perc kell.

Közben reszelj sajtot, amit majd a kész levesbe szórsz. Még nagyon finom hozzá egy kis házi kenyér. Kend át egy gerezd fokhagymával, majd egy kis olivaolajjal, és pár percre rakd be a sütőbe pirulni.

A leveshez a tányérban add hozzá a sajtot, és kínáld a kenyérrel. Ez a könnyű, és finom étel akár egy olaszos vacsora parti bevezetője is lehet.

Megjegyzések