Házi áfonyás müzliszelet

Ez a házi müzliszelet nagyon egészséges. Gyerekeknek is ajánlom. Akkor sütöttem, amikor látogatóba mentünk, és a család két éves gyereke nagyon szerette.

  • 370 g alma (2 közepes alma)
  • 100 g apró zabpehely
  • 195 g durumliszt
  • 85 g nádcukor
  • 12 g sütőpor
  • 12 g vaníliás cukor
  • 1 tojás
  • 90 g natúr napraforgó mag
  • 80 g aszalt áfonya
  • 2 ek. citromlé
  • 2 kk. fahéj


A sütőt 220 fokra előmelegíted.

Ehhez feltétlenül kell egy aprítógép. Ha még nincs a háztartásban, nagyon ajánlom a beszerzését, mert rendkívül hasznos szerkezet.

A napraforgó magot szórd bele egy serpenyőbe. Zsiradék nélkül tedd a tűzre, és pirítsd meg. Néha keverd meg egy fakanállal. Miközben az pirul, van időd az almákat előkészíteni.

Az almákat csumázd ki, és kisebb kockákra vágd fel. Az aprítót rakd tele félig, szórj bele a zabpehelyből, és keverd el egy kanállal, majd a géppel pürésítsd. Ezt addig folytasd, amíg az összes almát és zabpelyhet átdaráltad. Egy nagy tálba rakd át mindig a kész adagot.

Az aprítóba szórd bele az áfonyát és a napraforgó magot. Ezt nem kell teljesen pépesíteni, csak egy kicsit darabold fel ezt a keveréket. Amikor kész, keverd bele a tálba.

Add hozzá a többi hozzávalót, kivéve a tojást. Keverd jól el, majd fordítsd bele a tojást. Egy könnyű tészát fogsz kapni.

Egy tepsit előkészítesz sütőpapírral. A kekszeket megformázhatod kézzel. Kanállal kiveszel egy darabot a tésztából, majd kekszet formázol a tepsin. 20-22 perc alatt készre sütöd.

Megjegyzések