Friss paradicsomos tagliatelle

Igen, tudom, megint tagliatelle, de imádom ezt a tésztafajtát.

  • 300 g tagliatelle
  • olivaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 8 koktélparadicsom
  • 100 g olivabogyó
  • 150 g mozzarella
  • 100 g füstölt sajt
  • 2 ek. oregánó
  • 2 ek. petrezselyem
  • csipet chili paprika
  • csipet feketebors


Rakd fel a tésztát főni 11 percre egy csipet sóval. Közben vágd fel a paradicsomokat négy részbe, karikázd fel az olivabogyókat, és vékony csíkokat vágj a mozzarellából. A füstölt sajtot pedig reszeld le, vagy aprítógépben aprítsd fel.

Az olajat melegítsd fel, és a fokhagymát nyomd bele. Szórd bele a chilit és a borsot. A paradicsomot forgasd át a forró olajban, amíg megpuhul, és levet ereszt. A tésztát öntsd bele, és jó alaposan forgasd bele a paradicsomos olajba. Utána a sajtokat és az oregánót szórd bele, és hagyd, hogy elolvadjon a tésztában. Utoljára a petrezselymet és az olivabogyót keverd bele.

Megjegyzések