Citromos keverttészta

Erre a süteményre nem tettem krémet, mert így is finom. Azonban a változatosság kedvéért legegyszerűbb egy kis tejszínhabot mellényomni. Illik hozzá szinte bármilyen fagylalt is, mi az egyik nap csokifagyival ettük.

  • 2 citrom leve
  • 150 g + 3 ek. nádcukor
  • 2 nagy tojás
  • 1 csipet só
  • 260 ml laktózmentes joghurt
  • 270 g tönkölybúza fehérliszt
  • 80 g durumliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 ml citrom aroma
  • 100 ml napraforgó olaj


170 fokra melegítsd elő a sütőt.

Először 1,5 citromot facsarj ki, és egy edényben rakd félre 3 ek. nádcukorral. Az utolsó fél citromlé a tésztába kell majd.

Egy nagy tálban verd fel a két tojást egy csipet sóval. Nem kell habosra, csak hogy a sárgája és a fehérjéje elkeveredjen. Add hozzá a fél citrom levét és keverd el, majd a joghurttal is. Utána átszitálva a liszteket, sütőport, 150 g cukrot és az aromát. Fokozatosan hozzáadva keverd el az olajat.



Egy tortaformát bélelj ki sütőpapírral. Legalább akkora legyen, mint egy 20 cm-es kerek tortaforma. Nem fog nagyon feljönni. Kb. 50 perc alatt sül készre. Az utolsó 15 percre felcsavarhatod 190 fokra.


Amikor kiveszed a sütőből, a cukorral elkevert citromot öntsd rá, hogy jól beszívja. Legalább 5 percig így hűljön a formában, majd vedd ki.

Megjegyzések