Erre a süteményre nem tettem krémet, mert így is finom. Azonban a változatosság kedvéért legegyszerűbb egy kis tejszínhabot mellényomni. Illik hozzá szinte bármilyen fagylalt is, mi az egyik nap csokifagyival ettük.
- 2 citrom leve
- 150 g + 3 ek. nádcukor
- 2 nagy tojás
- 1 csipet só
- 260 ml laktózmentes joghurt
- 270 g tönkölybúza fehérliszt
- 80 g durumliszt
- 1 csomag sütőpor
- 2 ml citrom aroma
- 100 ml napraforgó olaj
170 fokra melegítsd elő a sütőt.
Először 1,5 citromot facsarj ki, és egy edényben rakd félre 3 ek. nádcukorral. Az utolsó fél citromlé a tésztába kell majd.
Egy nagy tálban verd fel a két tojást egy csipet sóval. Nem kell habosra, csak hogy a sárgája és a fehérjéje elkeveredjen. Add hozzá a fél citrom levét és keverd el, majd a joghurttal is. Utána átszitálva a liszteket, sütőport, 150 g cukrot és az aromát. Fokozatosan hozzáadva keverd el az olajat.
Egy tortaformát bélelj ki sütőpapírral. Legalább akkora legyen, mint egy 20 cm-es kerek tortaforma. Nem fog nagyon feljönni. Kb. 50 perc alatt sül készre. Az utolsó 15 percre felcsavarhatod 190 fokra.
Amikor kiveszed a sütőből, a cukorral elkevert citromot öntsd rá, hogy jól beszívja. Legalább 5 percig így hűljön a formában, majd vedd ki.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése