Zöldborsós tagliatelle

Zöldborsós tagliatelle
Ez az étel szintén Gino d’Acampo egyik könyve alapján készült. Az újhagyma azért került bele, mert most van idénye. Parmezánra ebben az esetben érdemes beruházni, mert tényleg ad egy extra ízt az ételnek. Mi még Firenzében vettünk egy szép darabot, és annak a vége került bele.

  • olivaolaj
  • 200 g tagliatelle
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 nagy, vagy 4 kicsi szál újhagyma
  • 10 koktél paradicsom (vagy valamilyen kissebb, édesebb fajta)
  • 150 g fagyasztott zsenge zöldborsó
  • ½  db Alnatura bio zöldségleves kocka
  • csipet őrölt chilipaprika
  • só, bors
  • 1 ek. szárított petrezselyem
  • 1 db citrom
  • 50 g parmezán

Rakd fel a zöldborsót főni. Éppen lepje el a víz, és rakd bele a leveskockát. A zsenge zöldborsó kb. 30 perc alatt megfő, így közben előkészítheted a tészta többi részét.

A fokhagyma gerezdeket pucold meg. Egy tányérban vágd fel négy részre a paradicsomot. Ügyelj arra, hogy majd a levét is meg tudd menteni. Az újhagymát tisztítsd meg, és karikázd föl.

Rakd föl a tészta vizét forrni.

Egy nagyobb edénybe, amibe majd a tészta is bekerül, önts olivaolajat. Jó sok legyen, mert ez lesz a szósz alapja. Használj jobb minőségű, lehetőleg extra szűz olivaolajat. Amikor átmelegedett, a hagymákat és a paradicsomot futtasd át.

Közben egy kis sóval rakd bele a tésztát a vízbe. Kb. 11 perc alatt megfő a tészta.

Amikor a borsó már kész van, rakd a zöldséges edénybe. Egy pár kanállal a főzővizéből is rakhatsz. Ilyenkor már a paradicsom biztos engedett valamennyi levet. Sózd, borsozd ízlés szerint, és rakd bele a chilit és a petrezselymet. Kevergesd meg, majd amikor a tészta elkészült, szűrd le, és add hozzá. A citromból nyomj ki valamennyi levet, de nem kell sok, csak annyi, amennyit a feléből kézzel ki tudsz csavarni. Jól kavard össze, és hagyd, hogy összeérjen az edényben.

Közben reszeld le a parmezánt. Tálald ki egy mélytányérba a tésztát, és szórd rá a sajtot.

Megjegyzések