- olivaolaj
- 200 g tagliatelle
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 nagy, vagy 4 kicsi szál újhagyma
- 10 koktél paradicsom (vagy valamilyen kissebb, édesebb fajta)
- 150 g fagyasztott zsenge zöldborsó
- ½ db Alnatura bio zöldségleves kocka
- csipet őrölt chilipaprika
- só, bors
- 1 ek. szárított petrezselyem
- 1 db citrom
- 50 g parmezán
Rakd fel a zöldborsót főni. Éppen lepje el a víz, és rakd bele a leveskockát. A zsenge zöldborsó kb. 30 perc alatt megfő, így közben előkészítheted a tészta többi részét.
A fokhagyma gerezdeket pucold meg. Egy tányérban vágd fel négy részre a paradicsomot. Ügyelj arra, hogy majd a levét is meg tudd menteni. Az újhagymát tisztítsd meg, és karikázd föl.
Rakd föl a tészta vizét forrni.
Egy nagyobb edénybe, amibe majd a tészta is bekerül, önts olivaolajat. Jó sok legyen, mert ez lesz a szósz alapja. Használj jobb minőségű, lehetőleg extra szűz olivaolajat. Amikor átmelegedett, a hagymákat és a paradicsomot futtasd át.
Közben egy kis sóval rakd bele a tésztát a vízbe. Kb. 11 perc alatt megfő a tészta.
Amikor a borsó már kész van, rakd a zöldséges edénybe. Egy pár kanállal a főzővizéből is rakhatsz. Ilyenkor már a paradicsom biztos engedett valamennyi levet. Sózd, borsozd ízlés szerint, és rakd bele a chilit és a petrezselymet. Kevergesd meg, majd amikor a tészta elkészült, szűrd le, és add hozzá. A citromból nyomj ki valamennyi levet, de nem kell sok, csak annyi, amennyit a feléből kézzel ki tudsz csavarni. Jól kavard össze, és hagyd, hogy összeérjen az edényben.
Közben reszeld le a parmezánt. Tálald ki egy mélytányérba a tésztát, és szórd rá a sajtot.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése