Paradicsomban pácolt csirkemell

Ezt az ételt az előző napon kell elkezdeni, mert egy napon keresztül állnia kell a pácban.
Hozzá köretnek lilahagymás krumplipürét ajánlok.

  • 1 nagy csirkemell
  • napraforgó olaj
  • 2 tojás
  • durumliszt a panírhoz
  • 16 koktékparadicsom
  • 16 zöld olivabogyó


Páchoz:
  • olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 5 édes, leveses koktélparadicsom, vagy 3 nagy paradicsom
  • 3 babérlevél
  • 2 ek. balzsamecet
  • 1 kk. nádcukor
  • bors


Először a pácot készítsd el, mert annak majd ki kell hülnie. Sok meleg olívaolajban a szétnyomott fokhagyma gerezdeket átfuttatod. A paradicsomokat négybe vágod, és hozzáadod a fokhagymához. Amikor a paradicsom már megpuhult, akkor kerül bele az ecet, babérlevél, cukor és bors. Egy keverés után ki is lehet alatta oltani a lángot. Tedd át abba a tálba, amiben majd berakod a hűtőbe pácolódni a húst. Ne legyen műanyag edény. Ebbe csak akkor rakd majd bele a húst, ha már kihült.

A húst vágd fel szeletekre, és gyengéden klopfold ki. Rakd bele a pácba. Jól keverd el, hogy mindenhol érje. Fedd le, és úgy kb. egy napot álljon a hűtőben.

Másnap vedd ki a húst. Sózd meg, és keverd jól el. Egy tálban törj fel két tojást, és verd fel. Egy másik tálba szórj jó sok durumlisztet. Ne tedd messze a csomagot, mert mindig kellhet több. Egy magas falú serpenyőben rakj fel olajat a gázra, hogy átmelegedjen.
Fogj hozzá a panírozáshoz. Úgy, hogy legyen még rajta a pácból, forgasd be a szeleteket először a lisztbe, majd a tojásba, végül ismét a lisztbe.
Amikor forró az olaj, süsd ki a szeleteket.

Friss paradicsommal és olivabogyókkal tálald.

Megjegyzések