Ezt az ételt az előző napon kell elkezdeni, mert egy napon keresztül állnia kell a pácban.
Hozzá köretnek lilahagymás krumplipürét ajánlok.
- 1 nagy csirkemell
- napraforgó olaj
- 2 tojás
- durumliszt a panírhoz
- só
- 16 koktékparadicsom
- 16 zöld olivabogyó
Páchoz:
- olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 5 édes, leveses koktélparadicsom, vagy 3 nagy paradicsom
- 3 babérlevél
- 2 ek. balzsamecet
- 1 kk. nádcukor
- bors
Először a pácot készítsd el, mert annak majd ki kell hülnie. Sok meleg olívaolajban a szétnyomott fokhagyma gerezdeket átfuttatod. A paradicsomokat négybe vágod, és hozzáadod a fokhagymához. Amikor a paradicsom már megpuhult, akkor kerül bele az ecet, babérlevél, cukor és bors. Egy keverés után ki is lehet alatta oltani a lángot. Tedd át abba a tálba, amiben majd berakod a hűtőbe pácolódni a húst. Ne legyen műanyag edény. Ebbe csak akkor rakd majd bele a húst, ha már kihült.
A húst vágd fel szeletekre, és gyengéden klopfold ki. Rakd bele a pácba. Jól keverd el, hogy mindenhol érje. Fedd le, és úgy kb. egy napot álljon a hűtőben.
Másnap vedd ki a húst. Sózd meg, és keverd jól el. Egy tálban törj fel két tojást, és verd fel. Egy másik tálba szórj jó sok durumlisztet. Ne tedd messze a csomagot, mert mindig kellhet több. Egy magas falú serpenyőben rakj fel olajat a gázra, hogy átmelegedjen.
Fogj hozzá a panírozáshoz. Úgy, hogy legyen még rajta a pácból, forgasd be a szeleteket először a lisztbe, majd a tojásba, végül ismét a lisztbe.
Amikor forró az olaj, süsd ki a szeleteket.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése