Ez egy habkönnyű túrós sütemény. Nálunk havonta egyszer biztosan elkészül. Ebben a melegedő időben ideális, csak ne felejtsd el betenni a hűtőbe. A tetejére keverhetsz tejszínhabot. A forma, amit ehhez a mennyiséghez használunk 30 cm.
Tészta:
- 200 g tönkölybúza fehérliszt
- 125 g margarin
- 16 g vaníliás cukor
- 2 tojás sárgája
- 40 g nádcukor
Töltelék:
- 500 g félzsíros krémtúró
- 1 tojás
- 2 tojás fehérje
- fél citrom héjja
- 150 g nádcukor
- 1 csomag alacsony cukortartalmú habpor
- 16 g vaníliás cukor
- 5 csepp vanília aroma
A tésztát gyúrd össze, és tedd a hűtőbe fél órára.
200 fokra előmelegíted a sütőt.
Ha nem szilikon a formád, akkor ki kell kenni. Először margarinnal, majd teljes kiőrlésű liszttel. Az elég durva, és így nem kell prézli.
Egy tálban összekevered a töltelék hozzávalóit. Használhatsz habverőt, de nem feltétlenül szükséges.
A tésztát kinyújtod köralakúra, már amennyire tudod. A tetejét belisztezed, és óvatosan feltekered a nyújtófára. Így próbálod berakni a formába. Nem baj, ha nem sikerül szépen, majd kitöltöd a hézagokat. Egy villával megszúrkálod, és 10-15 percre berakod a sütőbe. Nem kell készre sütni.
Miután kivetted, belerakod a tölteléket, és még fél órára visszarakod a sütőbe. Természetesen ellenőrizd, hogy átsült-e.
Miután kihült, kiveheted a formából, és egy kis tejszínhabbal neki is láthatsz.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése