Túrós pite

Ez egy habkönnyű túrós sütemény. Nálunk havonta egyszer biztosan elkészül. Ebben a melegedő időben ideális, csak ne felejtsd el betenni a hűtőbe. A tetejére keverhetsz tejszínhabot. A forma, amit ehhez a mennyiséghez használunk 30 cm.

Tészta:
  • 200 g tönkölybúza fehérliszt
  • 125 g margarin
  • 16 g vaníliás cukor
  • 2 tojás sárgája
  • 40 g nádcukor


Töltelék:
  • 500 g félzsíros krémtúró
  • 1 tojás
  • 2 tojás fehérje
  • fél citrom héjja
  • 150 g nádcukor
  • 1 csomag alacsony cukortartalmú habpor
  • 16 g vaníliás cukor
  • 5 csepp vanília aroma


A tésztát gyúrd össze, és tedd a hűtőbe fél órára.

200 fokra előmelegíted a sütőt.

Ha nem szilikon a formád, akkor ki kell kenni. Először margarinnal, majd teljes kiőrlésű liszttel. Az elég durva, és így nem kell prézli.

Egy tálban összekevered a töltelék hozzávalóit. Használhatsz habverőt, de nem feltétlenül szükséges.

A tésztát kinyújtod köralakúra, már amennyire tudod. A tetejét belisztezed, és óvatosan feltekered a nyújtófára. Így próbálod berakni a formába. Nem baj, ha nem sikerül szépen, majd kitöltöd a hézagokat. Egy villával megszúrkálod, és 10-15 percre berakod a sütőbe. Nem kell készre sütni.

Miután kivetted, belerakod a tölteléket, és még fél órára visszarakod a sütőbe. Természetesen ellenőrizd, hogy átsült-e.

Miután kihült, kiveheted a formából, és egy kis tejszínhabbal neki is láthatsz.

Megjegyzések