Ennek a receptnek pár éve egy másik változatát készítettem, abban volt mandulaliszt. Mivel most már allergiás vagyok, így kerestem egy olyan változatot, amiben nincs. Találtam is egyet, de nem csak a lisztet kellett benne kicserélni, hanem az összetevők arányát is. Szerencsére elsőre nagyon finom lett. Húsvétra csináltam, ezért nyuszi és tojás formában.
Tészta:
- 120 g nádcukor
- 200 g reszelt répa
- 2 tojás
- 1 dl olaj
- 150 g tönkölybúza fehérliszt
- 50 g durumbúzaliszt
- 8 g sütőpor
- 1,5 kk. fahéj
- 0,5 kk. őrölt szegfűszeg
- 5 csepp rumaroma
- 1 kk. sütőrum
- 0,25 dl laktózmentes tej
Krém:
- 250 g mascarpone
- 23 g nádcukor
- 10 csepp citrom aroma
200 fokra melegítsd elő a sütőt.
A cukrot, tojást, olajat, rumokat összevered habverővel, hogy krémes legyen.
A liszteket, sütőport, fűszereket összekevered, és hozzárakod a tojásos masszához. Ehhez pedig a répát. A habverővel összedolgozod az egészet. A tejet lassan hozzáadod. Vigyázz, be folyjon túlságosan! Ha úgy látod, hogy elég nedves, akkor annyi tej elég.
Öntheted muffin formába, vagy torta formába is. 20-25 perc alatt készre sütöd, ha kisebb formába rakod. Ha nagyobbat használsz, több időbe is telhet. Egy húsvillát beleszúrva ellenőrizheted, hogyan áll a közepe.
Tipp:
A szilikon formát amikor először használod, kend ki margarinnal, és rakd bele a sütőbe 200 fokon 10 percre. Némely forma használati utasításában írják, de nem az összesben.
|
Miközben sül a tészta, keverd össze a krémet. Azt miután kihült, kenheted rá, közé, ahova gondolod.
Tipp:
Ne spórolj a mascarpone-n! Az olcsóbb gyakran kevésbé krémes, ízetlen, és a zsír hiányát cukorral próbálják pótolni.
|
Egy kis friss limonádéval egyed.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése