Ez egy nagyon könnyen elkészíthető egytálétel. Ideális vendégváró. Mellé egy pohár bor és valami savanyúság, például cékla illik. Azért használtam a Ghaurved magos mustárt, mert nagyon megtetszett markáns fűszerezése a Magyar Ízek Vásárán. Mellette a kis rozmaringon kívül más nem is kellett. A sonka pedig lehet akár maradék a húsvéti nagy sonkából.
- kacsazsír a tepsi kikenéséhez
- 60 dkg csirkemelle
- 40 dkg krumpli
- 0,5 dl cserszegi fűszeres fehérbor
- 15 ek. Ghaurved magos mustár
- 3 ek. rozmaring
- 8 szelet sonka, vagy amennyi elfedi a tepsit
- só
A csirkemellet készítsd elő előző nap. Vágd fel vékonyabb szeletekre, és kend be a mustárral. Nem kell az egész előírt mennyiséget rárakni, mert pótolni kell még másnap is. Ebben a pácban rakd be a hűtőbe a következő napig.
A sütőt melegítsd elő 220 fokra.
Másnap vegyél elő egy magasabb falú kisebb tepsit. Az alját kend ki kacsazsírral. A krumplit hámozd meg, karikázd fel és rakd ki vele a tepsi alját. Nem baj, ha egymáson van. A borral locsold meg. Sózd meg. A csirkeszeletekkel rakd ki a tetejét. Kend meg megint mustárral, mert ami még maradt a pácból, azt be fogja szívni. Szórj rá rozmaringot. Végül terítsd be a tetejét sonkaszeletekkel.
A tepsit fedd le. Ha nincs teteje, akkor használj alufólát.
A húst 1 óra alatt készre sütöd. Utána vedd le a tetejét, a szaftot kanalazd rá a sonkára, majd tedd vissza a sütőbe kb. 7 percre. Figyeld, hogy a sonka kissé megpiruljon, de ne száradjon ki.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése