Zabkása

Skóciában szerettem meg a meleg zabkását. Bár júliusban voltam ott, mégis gyakran keltem borongós, hideg napra. Egy tál meleg kása jól esett.
Lehet kakaó nélkül is csinálni, és amikor egy picit lehűlt, lekvárt keverni bele. Sajnos kevés helyen van nádcukros lekvár, ezért is maradok a kakaónál.

  • laktózmentes tej
  • kakaó
  • 1 csipet fahéj
  • 1 csipet só
  • nádcukor
  • kis szemű zabpehely

A tejet egy kis lábasban felforralod. A tej egy alattomos dolog. Amint nem figyeled, egyből kifut. Ha föle keletkezik, akkor azt szedd le a fakanaladdal.

Keverd bele a cukrot, kakaót, fahéjat, sót. Amikor a cukor elolvad, szórd bele a zabpelyhet, és addig kevergesd, amíg a pelyhek felveszik a tejet, de még nem lesznek teljesen puhák. Vigyázat, a zabpehely könnyen felszívja az összes tejet, és kása helyett szilárd lesz!

Egy kávét iszogatva élvezd a lassú reggelt.

Megjegyzések