Sajtos vastag palacsinta

Egy lassú reggel kellemes egy meleg, de gyorsan elkészíthető ételt enni. Ebből a mennyiségből 4 kicsi palacsinta lesz. Nem az a kifejezetten diétás étel, de jól feltölt egy sűrű napon.



  • 45 g tönkölybúza fehérliszt
  • 20 g durumbúzaliszt
  • 1 tojás
  • 1 g sütőpor
  • 0,5 dl laktózmentes tej
  • 1 csipet só, bors
  • olívaolaj
  • margarin
  • füstölt sajt


A liszteket, tojást, sütőport, fűszereket keverd össze, és fokozatosan add hozzá a tejet. Olyan állagú legyen, mint egy sűrűbb palacsinta tészta, de közben lehet, hogy be fog még sűrűsödni, és akkor még rakhatsz hozzá egy kis tejet. Egy kicsi serpenyőben melegítsd fel az olajat, és mint a palacsintát, öntsd bele a serpenyőbe.

Addig vágj fel annyi sajtot, ami elég lesz a palacsintákra. Ha akarsz, adhatsz hozzá más feltétet is, de ez most a legegyszerűbb változat.

Fordítsd meg a palacsintát, és még ott a serpenyőben óvatosan kend meg a margarinnal, és rakd rá a sajtot, hogy az elolvadjon. Amikor megsült a másik fele is, kirakhatod a tányérra.

Megjegyzések