A puha, kicsit folyékony édes tésztát felüdíti a citromos hab. Gyors sütemény, akár váratlan vendégeknek is hirtelen el lehet készíteni. 6 muffin formát töltenek ki.
- 80 g margarin
- 1 tojás
- 6 g sütőpor
- 1 cs. bourbon vaníliás cukor
- 45 g nádcukor
- 4 kk. kakaó
- 70 g tönkölybúza fehérliszt
- 1 kk. rum
- pár csepp rumaroma
- 1/2 dl laktózmentes tej
- 2 csipet só
- 1 tojásfehérje
- 1 cl Limoncello
Ehhez a sütihez kell egy 6 darabos szilikon muffin forma, és egy elektromos habverő, ha csak nem megy a tojásfehérje habbá verése kézzel.
A krémet gyorsan összedobod, úgyhogy már itt kezdheted előmelegíteni a sütődet 220 fokra.
A margarint 40 mp. alatt a mikróban megolvasztod.
Közben egy mély tálba beleütsz egy tojást és villával felvered. A megolvadt vajat elkevered a tojással, majd a sütőporral, vaníliás cukorral, rummal, aromával.
Válts át egy keverőlapátra, a legjobb ha az is szilikon. Fokozatosan belefordítod a kakaót, cukrot, egy csipet sót, lisztet. Amikor homogén krém lesz, akkor lassan beleadagolod a tejet. Ne legyen nagyon folyós, ha úgy érzed jó az állaga, akkor kevesebb tejet is rakhatsz bele.
A krémet oszd szét a formákba. Egy kicsit fel fog jönni, de nem túlságosan. 10 percre rakd be a sütőbe.
Közben egy tojást válassz szét. A sárgája jó lesz holnap a reggeli rántottába. A fehérjéhez adj egy csipet sót, és a habverővel verd habbá. Amikor majdnem kemény, lassan adagold bele a Limoncellot.
Ekkora már kb. le is telt a 10 perc. A krém egy kicsit szilárdabb, de azért a közepe még folyik. Egy kanállal pakold rá a habot, nem baj, ha nem túl szép, ha szépségversenyre akarod őket vinni, akkor használj habzsákot. Így rakd még be 8 percre, hogy a tojáshab átsüljön. A sütemény közepe egy kicsit folyós fog maradni, de a külseje átsül. Egyszerre két ilyen kis finomságot is meg fogsz enni.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése