Rumos-Kakaós sütemény Limoncello habbal

A puha, kicsit folyékony édes tésztát felüdíti a citromos hab. Gyors sütemény, akár váratlan vendégeknek is hirtelen el lehet készíteni. 6 muffin formát töltenek ki.

  • 80 g margarin
  • 1 tojás
  • 6 g sütőpor
  • 1 cs. bourbon vaníliás cukor
  • 45 g nádcukor
  • 4 kk. kakaó
  • 70 g tönkölybúza fehérliszt
  • 1 kk. rum
  • pár csepp rumaroma
  • 1/2 dl laktózmentes tej
  • 2 csipet só
  • 1 tojásfehérje
  • 1 cl Limoncello

Ehhez a sütihez kell egy 6 darabos szilikon muffin forma, és egy elektromos habverő, ha csak nem megy a tojásfehérje habbá verése kézzel. 

A krémet gyorsan összedobod, úgyhogy már itt kezdheted előmelegíteni a sütődet 220 fokra.

A margarint 40 mp. alatt a mikróban megolvasztod. 

Közben egy mély tálba beleütsz egy tojást és villával felvered. A megolvadt vajat elkevered a tojással, majd a sütőporral, vaníliás cukorral, rummal, aromával. 

Válts át egy keverőlapátra, a legjobb ha az is szilikon. Fokozatosan belefordítod a kakaót, cukrot, egy csipet sót, lisztet. Amikor homogén krém lesz, akkor lassan beleadagolod a tejet. Ne legyen nagyon folyós, ha úgy érzed jó az állaga, akkor kevesebb tejet is rakhatsz bele.

A krémet oszd szét a formákba. Egy kicsit fel fog jönni, de nem túlságosan. 10 percre rakd be a sütőbe.

Közben egy tojást válassz szét. A sárgája jó lesz holnap a reggeli rántottába. A fehérjéhez adj egy csipet sót, és a habverővel verd habbá. Amikor majdnem kemény, lassan adagold bele a Limoncellot.

Ekkora már kb. le is telt a 10 perc. A krém egy kicsit szilárdabb, de azért a közepe még folyik. Egy kanállal pakold rá a habot, nem baj, ha nem túl szép, ha szépségversenyre akarod őket vinni, akkor használj habzsákot. Így rakd még be 8 percre, hogy a tojáshab átsüljön. A sütemény közepe egy kicsit folyós fog maradni, de a külseje átsül. Egyszerre két ilyen kis finomságot is meg fogsz enni.

Megjegyzések