Meggyes kevert tészta

Ez is egy gyors, könnyen elkészíthető sütemény. Itt most meggyet raktam rá, de lehet más szezonális gyümölcsöt is. Aki nem allergiás rá, az rakhat magokat, de csak gyümölccsel, mert különben nagyon száraz lesz a kész tészta. Még ha úgy is száraznak érzed, tálaláskor egy kis tejszínhabbal megdobhatod. A tiramisu receptemben említettem, hogy lehet kapni nagyon kevés cukrot tartalmazó habport, amit el lehet készíteni laktózmentes tejjel.
  • 180 g tönkölybúza fehérliszt
  • 20 g sima durumbúzaliszt
  • 100 g nádcukor
  • 16 g vaníliás cukor
  • 8 g sütőpor
  • 100 g sütőmargarin
  • 1 csipet só
  • 1 tojás
  • 5 csepp citrom aroma
  • 100 ml laktózmentes tej
  • 225 g meggy
  • teljes kiőrlésű liszt

Pár órával a készítés előtt vedd ki a margarint a hűtőből, és a meggyet a mélyből. A margarint egy tálon puhítsd. A meggyet egy szűrőbe öntsd, tállal alatta, hogy lefolyjon a lé. Használhatsz friss meggyet is, de akkor lehet szórakozni a magozással.

Egy mély tálba rakd bele az összes szárazanyagot, majd a margarint.

Tipp:

A margarint vágd fel kis darabokra, és úgy rakd bele a lisztbe. Így könnyebb lesz eldolgozni.


Végül mehet a tojás és az aroma. A tejet hagyd utoljára és ne egyszerre öntsd bele. Sűrű krémes masszát kapsz majd. Egy lapáttal keverd össze.

Most kezdd el előmelegíteni a sütőt 200 fokra.

Vedd elő a robotgépet. Azzal dolgozd el a tésztát, így habos állagú lesz.

Az enyém 30 cm-es gyümölcstorta formában készül, de lehet pite formában is. Ha nem szilikon, akkor ki kell kenni. Erre margarint és teljes kiörlésű lisztet használj. A lapáttal töltsd a tésztát a formába és egyengesd el.

Tipp:

Ha egyengetéskor ragad a lapát, egy kicsit vizezd be.


A 200 fokos sütőben 7 percig süsd. Amikor kiveszed, a teteje még puha. Így szépen rátehed a meggyeket és nem süllyed le az aljára. Utána további 15 perc alatt készre sütöd.


Megjegyzések