Tippek és Trükkök

Itt összegyűjtöm a tippeket és trükköket, amiket a különböző receptek mellé írtam.


Alaplé:
Legegyszerűbb csirkealaplé készítési mód, hogy leveskockából csinálod. Akár nem is kell előre felforralni a vízet, csak beleöntöd a kívánt edénybe a vízet, aztán amikor forr, beleejted a megfelelő mennyiségű kockát. Már attól sem kell félni, hogy mindenféle mesterséges anyag van a kockában, mert kapható természetes alapanyagból is.



Egyszerű keksz formázás:
Lecsippentesz egy darab tésztát, és golyót formázol belőle. A tenyered közepére helyezve szétnyomod a két kezed között. Ezt minden keksznél alkalmazhatod.


Gázsütőben sütés:
Ha gázsütőd van, akkor érdemes a rácsra alufóliát rakni, mert akkor a hő kevésbé fogja érni a süteményt alulról.


Habverés:
Amikor elkezded a habot, akkor ne indítsd be egyből a habverőt. A be nem kapcsolt lapátokkal keverd el a port a tejjel. Így amikor beindítod a habverőt, akkor nem fog por szállni mindenfelé.


Margarin süteménybe:
A margarint vágd fel kis darabokra, és úgy rakd bele a lisztbe. Így könnyebb lesz eldolgozni.


Mascarpone:
Ne spórolj a mascarpone-n! Az olcsóbb gyakran kevésbé krémes, ízetlen, és a zsír hiányát cukorral próbálják pótolni.


Szilikon forma beavatása:
A szilikon formát amikor először használod, kend ki margarinnal, és rakd bele a sütőbe 200 fokon 10 percre. Némely forma használati utasításában írják, de nem az összesben.

Megjegyzések