Mint mindig, most is csak két személyre van tervezve ez a mennyiség.
- 1 ek. kacsazsír
- 200 g pulykasonka
- 5 szál újhagyma
- 150 g polenta
- 1 Alnatura bio marha leveskocka
- 2 kk. majoranna
- só, bors ízlés szerint
- torma
Az újhagymát megtisztítod, és szélesebb karikákra vágod. Utána a sonkát kockázd fel. Készítsd ki a fűszereket és a polentát. Válaszd ki, miben fogod kisütni a polentát. Én gyümölcskenyér formát használtam. Olyan edény kell, ami magasabb, és nem fog nagyon kiterülni benne az étel. Egy külön edényben fogsz vizet forralni, 1 litert, így azt is készítsd elő. Ami még nagyon fontos, hogy legyen egy hőálló kézi habverőd.
Egy magas edényben melegítsd fel a kacsazsírt. Rakd bele a sonkát. Amikor már elkezd rendesen pirulni a sonka, tedd mellé a hagymát. A hagyma sokkal hamarabb megsül, mint a sonka. Eközben rakd fel a vizet forrni. Készíts elő egy nagy tányért. Amikor megsült minden, szedd ki a tányérra, hogy kihűljön. A kacsazsírt ne vedd ki.
A forró vizet öntsd rá a zsírra, és tedd bele a kockát. Ez a kocka nem annyira könnyen olvad el. Én szét szoktam vágni. Amikor a kocka elolvadt, akkor vedd elő a habverőt. Állandó kevergetés mellett lassan adagold hozzá a polentát. Ha kell, akkor ehhez kérj segítséget. Innentől fogva fontos, hogy mindig kevergesd a polentát, mert különben nagyon összeáll. A szabad kezeddel add hozzá a majorannát, borsot, sót. Addig főzd, amikor már kész van. Akkor keverd bele a sonkát és hagymát, majd rakd át a formába. Ezt helyezd egy hűvös helyre, hogy lehűljön.
Közben melegítsd elő a sütőt 190 fokra.
A polenta 15-20 perc alatt kisül. Ha puhábbra szeretnéd, akkor 15 perc, ha jobban szeretnéd szárazon, akkor hagyd benn több ideig. Tormával, és egy kis salátával tálald.
A polenta 15-20 perc alatt kisül. Ha puhábbra szeretnéd, akkor 15 perc, ha jobban szeretnéd szárazon, akkor hagyd benn több ideig. Tormával, és egy kis salátával tálald.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése