Stefánia Szelet Pulykából

Még a nagymamám készített minden ünnepi alkalomra Stefánia szeletet. Persze ő disznóhúsból készítette, de mi olyat nem eszünk. Így mi pulykából sütöttük. Tökéletes köret hozzá a Hagyományos Ecetes Krumplisaláta.

  • 500 g pulykamell
  • ½ fej vöröshagyma
  • 1 tojás
  • 2 ek. kacsazsír
  • 2 kk. édes nemes pirospaprika
  • ½ kk. őrölt kömény
  • só, bors
  • 1 kk. fokhagymapor
  • ½ ek. olivaolaj
  • teljes kiörlésű liszt
  • 3 főtt tojás


Először megfőzöd a tojásokat. Majd leveszed a héjját.

A sütőt 220 fokra előmelegíted.

A pulykamellet le kell darálni. Ehhez felvágod kis kockákra, és utána darálod. Ha nincs darálód, aprítógépet is használhatsz.
A vöröshagymát felvágod apróra.
A hagymát, húst, nyers tojást, zsírt, fűszereket és az olivaolajat összedolgozod. Végül adod hozzá a lisztet, amennyit felvesz anélkül, hogy száraz legyen.

Egy hosszúkás sütőformát kivajazol, kilisztezel, és a hús felét belerakod. A főtt tojásokat egy sorban végigrakod, és a hús másik felével betemeted. A tetejét vékonyan meglisztezed.
A sütőben 50 perc alatt készre sütöd.

Megjegyzések