Még a nagymamám készített minden ünnepi alkalomra Stefánia szeletet. Persze ő disznóhúsból készítette, de mi olyat nem eszünk. Így mi pulykából sütöttük. Tökéletes köret hozzá a Hagyományos Ecetes Krumplisaláta.
- 500 g pulykamell
- ½ fej vöröshagyma
- 1 tojás
- 2 ek. kacsazsír
- 2 kk. édes nemes pirospaprika
- ½ kk. őrölt kömény
- só, bors
- 1 kk. fokhagymapor
- ½ ek. olivaolaj
- teljes kiörlésű liszt
- 3 főtt tojás
Először megfőzöd a tojásokat. Majd leveszed a héjját.
A sütőt 220 fokra előmelegíted.
A pulykamellet le kell darálni. Ehhez felvágod kis kockákra, és utána darálod. Ha nincs darálód, aprítógépet is használhatsz.
A vöröshagymát felvágod apróra.
A hagymát, húst, nyers tojást, zsírt, fűszereket és az olivaolajat összedolgozod. Végül adod hozzá a lisztet, amennyit felvesz anélkül, hogy száraz legyen.
Egy hosszúkás sütőformát kivajazol, kilisztezel, és a hús felét belerakod. A főtt tojásokat egy sorban végigrakod, és a hús másik felével betemeted. A tetejét vékonyan meglisztezed.
A sütőben 50 perc alatt készre sütöd.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése