Ez egy gyors, könnyű, húsmentes étel. Finom másmilyen krumpliból is, bár én itt újkrumplit használtam. Eheted köretként, vagy magában. Egy kis tejfölt is rakhatsz mellé tálaláskor.
- 1 kg újkrumpli
- só, szerecsendió a vízbe
- 1 Alnatura bio élesztőmentes zöldségleves kocka
- olívaolaj
- 1 ek. rozmaring
- Só, bors
- 1 ek. fokhagyma granulátum
- 2 nagy paradicsom
- 8 koktél paradicsom
- 4 újhagyma
Az újkrumplit megtisztítod és felkockázod. Minél apróbbak a kockák, annál ropogósabbak lesznek a krumplik. A krumplit rakd fel egy kis sóval, szerecsendióval, és egy zöldségleves kockával a vizében, és főzd készre. Ha kész van, szűrd le, és hagyd, hogy kigőzöljön.
220 fokra melegítsd elő a sütőt.
Egy tepsit bélelj ki dupla sütőpapírral. A paradicsomokat és az újhagymát vágd fel. A krumplit és a zöldségeket szórd bele a tepsibe, majd locsolj rá olívaolajat és a fűszereket szórd rá. Keverd össze az egészet. Az olívaolaj jól vonja be a krumplikat. Így rakd be a sütőbe, amíg a krumpli ropogósra sül.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése